top of page

KALANDTÁBOR

BOHINJ

2022 július 11 - 15

még több kép

Kalandtúra Szlovénia

2022 július 11 - 15

kerekpartura_bled_szlovenia_22_edited.jp

____________________________________________________________________________________

 

A Bohinj-tó tavalyelőtt teljesen elvarázsolt bennünket, így idén ismét ellátogatunk Szlovéniába a Triglav Nemzeti Parkba. Amellett, hogy a szállásunk a tópartján, lélegzetelállítóan gyönyörű helyen van, rengeteg mindent lehet csinálni a környéken, így mindenki megtalálja a számára ideális programot!

A bátrabbak neki vághatnak a Jerecica folyó canyoning túrájának, a Bohinj-folyón raftingolhatnak vagy kipróbálhatják a sziklamászást! A kirándulás, SUP, reggeli jóga kicsit nyugisabb, lazulósabb programot kínál. További progarmok: kártyaparty, társasjáték, számháború.

Az idei kalandtúránkra nemcsak családok jelentkezhetnek, hanem kalandvágyó, 12 évnél idősebb gyerekeket, fiatalok is. Ezenkívül a teenager vitorlástúrához és a vándortáborhoz hasonlóan szeretnénk, ha nemcsak magyar fiatalok vennének részt a kalandozásokban. A tábor angol és magyar nyelven zajlik, ahol a nemzetközi környezet lehetőséget teremt új kapcsolatok, barátságok kialakítására és remek lehetőség a nyelvgyakorlásra is!

Bohinj_Lake_by_Ines_Suljic_740x482_600x4

SZÁLLÁS

A szállásunk gyönyörű erdei környezetben, közvetlenül a Bohinj tó partján található Pod Voglom Hostelben lesz. A reggelit, ebédet és a vacsorát a szálloda éttermében vagy jó idő esetén a kertben fogysztjuk el. Az étteremből és a szobákból gyönyörű kilátás nyílik a tóra és a környező hegyekre, mely a valóságban is ilyen gyönyörű, nemcsak fényképen!

Elhelyezés 2-3-4 fős fürdőszobás szobákban.

Budapest - Bohinj: 550 km, kb 5,5 óra

PROGRAMOK

 

Canyoning

Együtt leküzdhetjük a Jerecica kanyon minden akadályát! A 3 órás túra során fogunk zúgókon csúszdázni, természetes medencékbe ugrani, kötélen ereszkedni. Kezdők is kipróbálhatják! 

Fürdőruhát és törölközőt, váltópólót hozz magaddal, minden mást biztosítunk!

 

Fakultatív program: 59 EUR/fő.

grmecica-canyoning-pool-jump-1030x651_ed
Rafting

A Bohinj-folyón a tóparttól indul a túra Bohinjska Bistricáig, kb 6 km hosszú, 1-2-es nehézségű, kezdőknek is ideális szakaszon. 2-3 fős gumicsónakokban evezünk, a program kb. 2,5 óra, ebből 1,5 órát töltünk a vízen.

Fürdőruhát és törölközőt, váltópólót hozz magaddal, minden mást biztosítunk!

 

A részvételi díj tartalmazza  a program költségeit!

hotel_center_bohinj_miniraft_edited_edit
SUP

Hawaiiból hódította meg a világot ez az új sport. Felejthetetlen élmény a hegyekkel körül vett tavon lebegni! Semmilyen előképzettség nem kell hozzá, teljesen kezdőknek is ajánljuk! Minden nap délelőtt és délután lehetőséged lesz kipróbálni és akár egy nagyobb kört evezni a gyönyörű tavon. 

 

A részvételi díj tartalmazza  a program költségeit!

Paddle-boarding-Bohinj-1129x753.jpg_edit
Sziklamászás

Bohinj környékén különböző nehézségű sziklafalak találhatóak. A legtöbbjük kellemesen árnyékos, így ideális nyáron a nagy melegben is. A 25 m magas Skalco fal közvetlenül a tó partján található, kezdőknek is ideális. 

 

A részvételi díj tartalmazza  a program költségeit!

20190818_160913-01.jpeg
Kerékpár

Kerékpárral felfedezhetjük a tó környékét, a kisebb falvakat. Profin kiépített kerékpár útvonalak, szervízpontokkal, gyönyörű helyeken, folyópartokon. A részvételi díj tartalmazza a kerékpártúra vezetésének költségeit. 

 

A helyszínen lehetőség van kerékpár bérlésre bukósisakkal, kerékpárzárral (10 EUR/nap).

2000x2000-0-70-a5c41b9239abd3f57fb0408af
Gyalogtúra

 

 

Közvetlenül a szállásunktól sok túraútvonal indul. Az egyik legizgalmasabb a Slap Savica vízesés, ez a táv könnyen teljesíthető. Az egész tavat megkerülve jutunk vissza a szálláshoz. 

 

A részvételi díj tartalmazza  a gyalogtúra költségeit!

14595086589590.jpg

________________________________________________________________

 

RÉSZLETES PROGRAM

 

1. nap  - megérkezés, a szállás elfoglalása, délután séta a tó körül, jó idő esetén fürdés, SUP, este: vacsora a kertben, ismerkedési est.

2. nap - Reggeli előtt rövid jóga, délelőtt rafting vagy kayaking a vízállástól függően a Bohinj folyón, délután pedig vezetett SUP túra a tavon. A két program között ebéd szünet és kis délutáni pihenő is lesz. Vacsora után tábortűz, társasjáték, kártyaparty.

3. nap - Reggeli előtt jóga, majd a nap egyik felében vezetett kerékpártúra, a másik felében sziklamászás a tópartján található 25 méter magas Skalco falon. Délután számháború a szállás körül.

4. nap - Vezetett túra a Slap Slavica vízeséshez és fakultatív program lehetőség: canyoning a Jerecica folyón. Este záró buli!

képek