top of page
IMG_6333.JPG

ADRIA

2022 augusztus 17 - 21

még több kép

Szülő-Gyerek Vitorlástábor
az Adrián

2022 augusztus 17 - 21

IMG_E1479.JPG

_____________________________________________________________________________

Az idén először közkívánatra meghírdetjük szülő-gyerek vitorlástáborunkat!  

Ha szeretnétek egymással öt izgalmas napot eltölteni a tengeren, egy remek anya-lánya, apa-fia, anya-fia, apa-lánya programot állítottottunk össze nektek, ahol előtérben van a csapatmunka, együttműködés, egymásra figyelés!  

 

A túránk a Primosten mellett található Kremik kikötőből indul, és ide is érkezik vissza, mely ideális kiindulópont, hogy felfedezzük a környező szigeteket: Brac, Hvar, Vis, Korcula...

 

Az öt nap vitorlázás mellett rengeteg izgalmas kaland vár rátok; sok úszás, búvárkodás mellett megtanulhatjátok a vitorlázás alapjait tengeri körülmények között, kikötünk lakatlan szigeteken és lesz városnézés is. Az út során elsajátíthatjátok a hajós élet minden csínját-bínját, részt vehettek matróz, hajószakács és hableány kiképzésekben, de azt is megtapasztalhatjátok, hogy milyen a hajóskapitányok élete!

 

Megismerkedhettek a vitorlázás alapjaival: gyakorolhatjátok a vitorlakezelést, motorkezelést, hajókezelést, horgonyzást, bójára állást, kikötői manővereket, kormányzást, útvonaltervezést, part menti navigációt, megismerhetitek az alapvető szabályokat a vízen (COLREG), az adriai szeleket, megtanulhatjátok a legfontosabb tengerész csomókat, kikötési módokat. 

IMG_1935.JPG

ÉLET A HAJÓN

 

Nemcsak gyakorlásra, de kikapcsolódásra, pihenésre is lesz lehetőség. Teljesen kezdők is jöhetnek, és nem feltétlenül szükséges részt venni a hajó irányításában, "utasként" is élvezheted a végtelen tengert, a hajó ringatását, a természet közelségét. 

 

Megtapasztalhatjátok, hogy milyen az élet a hajón: együtt főzünk, beosztjuk a legénységet, ha szükséges, az éjszakai őrséget is, mindig közösen tervezzük meg az útvonalat. A nap végén pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés: függőágyból vagy a fedélzeten ringatózva csodálhatjuk a naplementét!

IMG_1964.JPG

A HAJÓNK

 

A hajónk egy  Sun Odyssey 44i típusú vitorlás lesz. Felszereltsége: dingi külmotorral, SUP, autopilot, térképplotteres GPS, távcső, VHF rádió, tengeri térképek, bimini top, orrsugár, cockpit zuhany, külső hangszórók, sprayhood, TV. A hajón jól felszerelt konyha, szalon, 4 db 2 személyes kabin és 2 db vizes blokk található. A hajó legénysége maximum 10 fő: a nyolc résztvevő mellett 2 felnőtt lesz!

________________________________________________________________

 

A túra minimum 6 fővel indul!

képek