top of page
IMG_9949k.JPG

VÁNDORTÁBOR

2024 augusztus 5 - 9

még több kép

Bilingual Vándortábor a Dunakanyarban

2024 augusztus 5 - 9

_______________________________________________________________________

KIKNEK AJÁNLJUK?

 

Elsősorban azoknak a 10 év feletti gyerekeknek ajánljuk, akik szeretik a természetet, a kihívásokat és a kalandok mellett szeretnék fejleszteni, élővé varázsolni angol nyelvismeretüket a bilingual módszer segítségével.

IMG_6693.JPG

___________________________________________________________________

MIT JELENT A BILINGUAL MÓDSZER?

 

Az ötlet a bilingual családok mintájára született meg. A táborban lesz, aki csak angolul és lesz, aki angolul és magyarul is kommunikál a gyerekekkel. Így lesznek olyan helyzetek, amikor nincs más megoldás, mint saját tudásszintjüknek megfelelően elmagyarázni a mondanivalót. Akár egy angol nyelvi környezetben, ha másképp nem megy, mutogatással, testbeszéddel. Azt gondoljuk, hogy ez a leghatékonyabb módja annak, hogy a gyerekek élővé varázsolják angoltudásukat, bátrabban és kreatívabban ki tudják magukat fejezni akár kevesebb szókinccsel is, a saját szintjüknek megfelelően, önállóan tudjanak kommunikálni. Fontos, hogy merjenek hibázni! Senki nem nézi majd, hogy nyelvtanilag helyes-e a mondat, a legfőbb szempont, hogy megértsük egymást! 

 

Sokszor tapasztaljuk, hogy egy gyerek, akinek kisebb a szókincse, kevésbé beszél jól angolul, jobban megérteti megát, mint egy másik, aki, felsőfokú nyelvvizsgával, gazdag szókinccsel rendelkezik. Az idegen nyelven való kommunikációnak nemcsak a nyelvtan, a kiejtés és a szókincs a része, hanem a kreativitás, önbizalom, bátorság.

Célunk, hogy az iskolában megszerzett, akár alapszintű, akár már magasabb szintű tudást átvigyük a gyakorlatba, és a tankönyvi példák után végre arra használjuk a nyelvet, amire való, hogy egymással kommunikáljunk, megosszuk egymással gondolatainkat, érzéseinket, élményeinket, problémáinkat.

IMG_6670.JPG

ÚTVONAL

 

A tábor Szentendréről indul, majd Lajos forrás, Sikárosi rét, Prédikálószék, Pilisszentlászló érintésével Visegrádon végződik.

A túrázás mellett lesz számháború, tábortűz, szalonnasütés, naplementenézés, a napfelkeltét is meglessük és egyéb erdei játékokkal fogunk készülni.

Traveler's Shoes

______________________________________________________________________

MIT HOZZ MAGADDAL?

 

Legyen nálatok melegebb ruha és könnyű öltözet egyaránt. Nappal melegebb lesz, elég a póló, rövidnadrág, de az esték hidegebbek lehetnek a hegyekben. Legyen nálatok meleg polár felső, melegítő alsó és egy esőkabát. Hozzatok magatokkal minimum 1 literes kulacsot vagy ásványvizes palackot, hálózsákot, tisztálkodási eszközöket, törölközőt, fémbögrét, kisbicskát, elemlámpát, esetleg távcsövet, iránytűt. De mindenképp úgy pakoljatok, hogy a túra során mindent viszünk magunkkal! Körülbelül egy közepes méretű hátizsákba vagy egy nagyobb iskolatáskába minden fontos cucc befér! 6-8 kilónál ne legyen nehezebb a táskád! Kényelmes túrabakancsban vagy túraszandálban gyere, kalapot vagy sapkát  ne felejtsd otthon! 

Az alábbi videó segítségedre lesz a bepakolásnál!

______________________________________________________________________

ISMERD MEG KÍSÉRŐIDET!

cvportre.jpg

MAROSI ENIKŐ

Túravezető

botiprofil.JPG

B

Angolnyelvű kisérő

botiprofil.JPG

MAROSI BOTOND

Angolnyelvű kisérő

Ilyen volt korábban...
IMG_6798.JPG

Vándortábor

Dunakanyar 2020

Tavaly vágtunk neki először a Visegrádi- hegység erdőinek 22 bátor, lelkes kalandorral.

A tábor során nem csak a természettel, a környezettel és egymással ismerkedtünk, hanem a vándorlások során az angol nyelv is élővé vált.  

képek
Árak

Részvétel és jelentkezés

Részvételi díj:

125 000 Ft/5 nap

 

  • Kattints a JELENTKEZEM gomra és töltsd ki a jelentkezési lapot.

  • Ezután e-mailben küldünk egy vissza igazolást.

  • Jelentkezésed az 50 000 Ft előleg befizetésével válik véglegessé.

bottom of page