top of page

SOUL & SAIL

Screenshot - 2022_06_01.jpg

Vitorlással az Adrián

 

2024 június 29 - július 2

még több kép

árbóckép_n.jpg

Kiknek ajánljuk?

Ha vágysz egy kis lazulásra, lebegésre, ringatózásra miközben nagyon is izgalmasan és aktívan telnek a napjaid, gyere velünk vitorlázni az Adriára!

A világ sokkal kiszámíthatatlanabb, mint korábban, folyamatosan próbára alkalmazkodó képességünket. Ezért jó érzés bárhol a természettel újra összhangba kerülni, ahol minden a régi: a nap ugyanúgy felkel, a szél fúj, a tenger hullámzik, éjszaka szikráznak a csillagok! Itt kisimulnak az idegek és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a világ egy csodás, gyönyörű hely!

A túrát elsősorban felnőtteknek, baráti társaságoknak ajánljuk, akik szeretnék megtapasztalni a tenger csodáját, erejét, a természet közelségét. A vitorlázás mellett napi program lesz a jóga nemcsak szárazföldön, de a SUP deszkán is kipróbálhatod magad!

 

A túrára teljesen kezdők is jöhetnek, és nem feltétlenül szükséges részt venni a hajó irányításában, utasként is élvezheted a végtelen tengert, a hajó ringatását, a természet közelségét.

Persze a pihenés mellett lehetőséged lesz kapitányként is kipróbálni magad. Gyakorolhatjátok a vitorlakezelést, motorkezelést, horgonyzást, kormányzást, útvonaltervezést.

A 4. nap végén a hajóról lelépve kicsit más lesz a világ! 

Útvonal

A túra Biográdból indul, és a környező szigeteket bejárva a négy nap vitorlázás után ide is érkezünk vissza.   

 

Első nap megérkezés és bepakolás után kihajózunk és az éjszakát egy közeli öbölben töltjük Pasman sziget déli csücskénél. Ezután délnek vesszük az irányt és a csapat igényeitől, az időjárástól, széljárástól függően meglátogatjuk Zlarin, Kaprije, Zirje, Vrgada, Murter szigeteket. 

 

Az útiránytól függetlenül az éjszakákat hangulatos öblökben, horgonyon töltenénk. Egyik este, ha a társaság is erre vágyik, egy éttermezést is betervezünk. A negyedik nap jóga, fürdés, supozás után dél körül indulunk vissza a kikötőbe. 

IMG_8873.JPG

Programok

Ezen a túrán a cél nem a minél több mérföld megtétele, hanem a hajón töltött idő, magunkhoz, egymáshoz és a természethez való kapcsolódás: megismerni új embereket, tájakat, helyzeteket, része lenni a természet erőinek, a szélnek, a hullámzásnak, éjszaka hullócsillagokat számolni, figyelni a Hold mozgását, a természet hangjait.

A tengeren lenni és hajózni egy teljesen más tudatállapot! Egyrészről kilépsz a saját komfortzónádból, másrészről érzed, hogy egy sokkal természetesebb, ősibb közeg vesz körül, mint bárhol máshol.

 

Az út során lehetőséged lesz az aktív pihenésre: vitorlázás, úszás, snorkerzés, SUP, jóga. A négy nap során igény szerint lesz szárazföldi és sup jóga is! Illetve kisebb naplementés felfedező utakra evezünk a közeli öblökbe. De ha valaki csak ringatózásra, lebegésre, lazulásra vágyik, annak sem lesz semmi akadálya.


Este a függőágyból csodálni a naplementét vagy evezni egyet a sima tengeren, majd a csillagos ég alatt a hullámokon ringatózva elaludni és reggel a madarak hangjára ébredni a napsütésben, majd egy gyors csobbanás reggeli előtt, semmihez sem fogható élmények!

Lesz nálunk jó néhány társas is, és a környezet nagyon klassz beszélgetéseket szokott inspirálni. 

Étkezés

A túra során teljes ellátást biztosítunk. Az indulás előtt közösen állítjuk össze a menüt, figyelembe véve az egyéni igényeket, ételallergiákat.

A helyi specialitások sem maradhatnak ki. Útközben megállunk halpiacon, ha van rá mód, halászoktól, kagylótenyésztőktől vásároljuk meg a tengeri herkentyűket.

A teljes ellátás reggelit, ebédet és vacsorát jelent, plusz napközben nasikat, illetve ásványzizet, limonádét. Mindig lesz friss gyümölcs is! A hajón nem lesz szakács, így az ételek együt készítjük el és a konyhai teendőket is közösen végezzük. 

A hajón jól felszerelt konyha található, gáztűzhely, sütő, hűtő egyéb konyhai eszközök, felszerelések.

És bármilyen meglepő a hajón még a mosogatás is tud élvezetes lenni!

 

220606-sailandsoul-113.jpg
1659521_main.jpg

Hajó

A hajónk egy 46 lábas 5 kabinos gyönyörű Dufour 460 GL típusú vitorlás lesz.

 

Felszereltsége: dingi, 2-4 db SUP, autopilot, térképplotteres GPS, távcső, VHF rádió, tengeri térképek, bimini top, fürdőplatform, orrsugár kormány, cockpit zuhany, sprayhood. 

 

A hajón jól felszerelt konyha, szalon, 5 db 2 személyes kabin és 3 db vizes blokk található. A hajó legénysége maximum 12 fő!

képek
Árak

Részvétel és jelentkezés

A túra teljes költsége: 630 euro/fő/turnus

A túra időpontja: 2024.06.29-07.02.

A hajó indulási és érkezési helye:

Biograd, Horvátország, Marina Kornati

A teljes költség tartalmazza:

 • a hajó bérleti díját 

 • 4 nap vitorlázást

 • étkezést a hajón

 • 3 éjszaka szállást a hajón 2 fős kabinokban

 • kikötői díjakat

 • a hajó üzemanyag költségét

 • a kapitány díját

 • a hajó biztosítási díját

 • a hajó végtakarítási díját

 • idegenforgalmi adót

 • gumicsónakot

 • SUP-okat

 • ágyneműt

 • túravezetést,

 • közös jógát, supjógát


A fenti összeg nem tartalmazza:

 • az indulási kikötőbe való kiutazás és hazautazás költségeit, telekocsik szervezésében segítünk

 • a kikötőn belüli autók parkolási díját

 • az éttermi étkezéseket

 • baleset, utas és poggyászbiztosítás költségeit (a biztosítások megkötése egyénileg történik)

Ha szeretnél egy saját kabint, ahol egyedül vagy, akkor ezt 50% felár ellenében kérheted!

Jelentkezéskor fizetendő: 300 euró/fő

bottom of page