top of page
Snowy Forest

HOGYAN UTAZZUNK AZ IDÉN?

Sztornó biztosítás feltételei, díjai

SZTORNÓ BIZTOSÍTÁS

Az idén sokkal több váratlan eseményre kell felkészülnünk, mint békeidőben. A kialakult helyzet mindenkinek számos kihívást jelent.

A biztosító társaságok is próbálnak alkalmazkodni a helyzethez. Vannak olyan társaságok, akik COVID megbetegedés esetén is fedezik az útlemondást, de a legtöbb biztosítónak egyelőre ez még nincs benne a fedezett események között. Az előbbiek közül szeretnénk bemutatni nektek 3 biztosítót.

Azt fontos tudni, hogy a határzárral kialakult helyzet még egész friss, a legtöbb biztosítónak a szabályzatában az van, hogy nem fedeznek olyan utazást, ami piros zónában van, illetve alaphelyzetben járvány esetén sem fedezi a biztosító a lemondást. Ezért folyamatosan módosítják a szabályzatot és hétről hétre jönnek ki új megoldásokkal. A jelenleg ismertetett ajánlatok az október 10-i állapotnak felelnek meg.

A változásokat folyamatosan nyomon követjük és a biztosítás megkötésekor a legmegfelelőbb biztosítót fogjuk ajánlani.

A biztosítóknál általános, hogy utazás előtt legalább 1 hónappal, illetve az út vagy szállás foglalásával egy időben lehet megkötni a biztosítást. 

A lemondási feltételek alapján a végleges döntést indulás előtt 35 nappal kell meghozni és ekkor történik meg a szállásfoglalás és biztosítás megkötése is, amennyiben ezt választjátok.

AJÁNLOTT BIZTOSÍTÓK

6.png
erv_logo_l.png
mondial.png

Az EUB és a MONDIAL ASSISTANCE biztosítóknál a sztornó biztosítás egy 5 napos útra 4 fő részére 1100 EUR szállásdíjjal 20 000 Ft körül van, 20% önrésszel. Ez azt jelenti, hogy a biztosítási díj 20 000 Ft plusz lemondás esetén a befizetett 1100 EUR szállásdíjból csak 880 EUR-t fizet vissza a biztosító.

A MONDIAL-nál lehetőség van önrész nélkül is megkötni a biztosítás, ebben az esetben a biztosítási díj 38 000 Ft és a szállásdíj teljes egészében megtérítésre kerül lemondás esetén.

A legolcsóbb az EUROPAISCHE REISEVERSICHERUNG biztosító. Ez egy osztrák biztosító, a honlapján külön olvashattok a korona vírusra vonatkozó tájékoztatást (lásd lent). De a lényeg, hogy náluk is biztosítási esemény, ha korona vírussal fertőződünk meg. A fenti példára a biztosítási díj 60 EUR és nem kell önrészt fizetni lemondás esetén.

Az alábbiakban olvashatjátok a 3 biztosító termék tájékoztatóját!

erv_logo_l.png
6.png
mondial.png
bottom of page