top of page
IMG_6333.JPG

ADRIA

2023 július 6 - 10 és

2023 augusztus 14 - 19

még több kép

Gyerek Vitorlástábor
az Adrián

2023 július 6 - 10 és

2023 augusztus 14 - 19

IMG_E1479.JPG

_____________________________________________________________________________

A túránk Sibenik mellett található Marina Zatonból indul és hat nap vitorlázás után ide is érkezik vissza. A hajózásra két lehetséges útvonal közül fogunk választani a csapat igényeitől, az időjárástól és a széljárástól függően: vagy északnak vesszük az irányt és bejárjuk Murter, Pasman, Vrgada szigeteket vagy dél felé hajózva meglátogatjuk Soltát, Bracot, a Kék Lagúnát Drvenik szigeténél.

 

A hét nap során a vitorlázás mellett rengeteg izgalmas kaland vár ránk; sokat fogunk búvárkodni, kikötünk lakatlan szigeteken és lesz városnézés is. Az út során elsajátíthatjátok a hajós élet minden csínját-bínját, részt vehettek matróz, hajószakács és hableány kiképzésekben, de azt is megtapasztalhatjátok, hogy milyen a hajóskapitányok élete!

 

Megismerkedhettek a vitorlázás alapjaival: gyakorolhatjátok a vitorlakezelést, motorkezelést, hajókezelést, horgonyzást, bójára állást, kikötői manővereket, kormányzást, útvonaltervezést, part menti navigációt, megismerhetitek az alapvető szabályokat a vízen (COLREG), az adriai szeleket, megtanulhatjátok a legfontosabb tengerész csomókat, kikötési módokat. 

Teenager vitorlástáborainkon nem csak magyar gyerekek vesznek részt, így a nemzetközi környezet remek alkalmat jelent nyelvgyakorlásra is! 

A túrára 12 év feletti angol és/vagy magyar anyanyelvű fiatalok jelentkezését várjuk, a biztos úszástudás feltétlenül szükséges!

IMG_1935.JPG

ÉLET A HAJÓN

 

Nemcsak gyakorlásra, de kikapcsolódásra, pihenésre is lesz lehetőség. Teljesen kezdők is jöhetnek, és nem feltétlenül szükséges részt venni a hajó irányításában, "utasként" is élvezheted a végtelen tengert, a hajó ringatását, a természet közelségét. 

 

Megtapasztalhatjátok, hogy milyen az élet a hajón: együtt főzünk, beosztjuk a legénységet, ha szükséges, az éjszakai őrséget is, mindig közösen tervezzük meg az útvonalat. A nap végén pedig jöhet a jól megérdemelt pihenés: függőágyból vagy a fedélzeten ringatózva csodálhatjuk a naplementét!

IMG_1964.JPG

A HAJÓNK

 

A hajónk egy  Sun Odyssey 44i típusú vitorlás lesz. Felszereltsége: dingi külmotorral, SUP, autopilot, térképplotteres GPS, távcső, VHF rádió, tengeri térképek, bimini top, orrsugár, cockpit zuhany, külső hangszórók, sprayhood, TV. A hajón jól felszerelt konyha, szalon, 4 db 2 személyes kabin és 2 db vizes blokk található. A hajó legénysége maximum 10 fő: a nyolc résztvevő mellett 2 felnőtt lesz!

________________________________________________________________

 

A túrára 12 év feletti fiatalok jelentkezését várjuk!

A túra minimum 6 fővel indul!

A részvétel feltétele a stabil, biztos úszástudás!

Ilyen volt korábban...
IMG_E1424.JPG

Teenage Vitorlázás

Adria 2019 - 2020

Vitorlás gyerektáboraink életre szóló élményt jelentenek! A legtöbben évről-évre visszatérnek túráinkra. 

Egy igazi beavatás a tengeri hajós élet világába! Egy hét együttlét a természet erőivel: szél, hullámok, napsütés, tenger, madarak, lakatlan szigetek. Miután kihajózunk 6 éjszakát a tengeren töltünk, így a gyerekek sok mindent megtanulnak a hajózásról, a tengerről és önmagukról is.

képek