top of page
Screenshot - 2022_06_01.jpg

Kalandozások Vitorlással az Adrián

2023 július 6 - 10

még több kép

IMG_2698.JPG

Kiknek ajánljuk?

A túrát olyan felnőtteknek, gyerekeknek, fiataloknak, családoknak, baráti társaságoknak ajánljuk, akik aktív pihenésre vágynak, melynek fontos eleme a kaland, a természet közelsége, a víz, a szél, a napsütés és a tenger.

Ez a túra nagyon hasonlít a teenager vitorlázásunkhoz, azzal a különbséggel, hogy ha szeretnének, szülők is csatakozhatnak. Ez az igény már évekkel ezelőtt felmerült, és most először van rá lehetőség, hogy megtapasztald, milyen élményeket élnek át a gyerekek/fiatalok egy-egy út során. Idén csináljatok együtt egy izgalmas anya/apa-lánya/fia programot!

A hajós élet igazi csapatmunkát kíván, így a közös tevékenységek során megtapasztalhatjátok az együttműködést, egymásra figyelést és összehangolódást. Szülővel együtt 12 év alatti gyerekek is jöhetnek, szülő nélkül továbbra is 12 évnél idősebb gyerekek, fiatalok jelentkezését várjuk.

A túrára teljesen kezdők is jöhetnek, és nem feltétlenül szükséges részt venni a hajó irányításában, utasként is élvezheted a végtelen tengert, a hajó ringatását, a természet közelségét.

Persze a pihenés mellett lehetőséged lesz kapitányként is kipróbálni magad. Gyakorolhatjátok a vitorlakezelést, motorkezelést, horgonyzást, navigációt, kormányzást, útvonaltervezést.

Étkezés

A túra során teljes ellátást biztosítunk. Az indulás előtt közösen állítjuk össze a menüt, figyelembe véve az egyéni igényeket, ételallergiákat.

A helyi specialitások sem maradhatnak ki. Útközben megállunk halpiacon, ha van rá mód, halászoktól, kagylótenyésztőktől vásároljuk meg a tengeri herkentyűket.

A teljes ellátás reggelit, ebédet és vacsorát jelent, plusz napközben nasikat, illetve ásványvizet, limonádét. Mindig lesz friss gyümölcs is! A hajón nem lesz szakács, így az ételek együtt készítjük el és a konyhai teendőket is közösen végezzük. 

A hajón jól felszerelt konyha található, gáztűzhely, sütő, hűtő egyéb konyhai eszközök, felszerelések.

És bármilyen meglepő a hajón még a mosogatás is tud élvezetes lenni!

220606-sailandsoul-113.jpg
IMG_8873.JPG

Programok

Az út során lehetőséged lesz az aktív pihenésre: vitorlázás, úszás, búvárkodás, SUP, jóga.

De ha valaki csak ringatózásra, lebegésre, ringásra, lazulásra vágyik, annak sem lesz semmi akadálya.

A tengeren lenni és hajózni egy teljesen más tudatállapot! Egyrészről kilépsz a saját komfortzónádból, másrészről érzed, hogy egy sokkal természetesebb, ősibb közeg vesz körül, mint bárhol máshol. 

Este a függőágyból csodálni a naplementét vagy evezni egyet a sima tengeren, majd a csillagos ég alatt a hullámokon ringatózva elaludni és reggel a madarak hangjára ébredni a napsütésben, majd egy gyors csobbanás reggeli előtt, semmihez sem fogható élmények!

Lesz nálunk jó néhány társas is, és a környezet nagyon klassz beszélgetéseket szokott inspirálni. 

Útvonal

A túra Sibenikből indul, és a környező szigeteket bejárva a hat nap vitorlázás után ide is fogunk megérkezni.   

 

Első nap megérkezés és bepakolás után kihajózunk és az éjszakát egy közeli öbölben töltjük Zlarin, Kaprije vagy Zirje szigetek körül. Ezután a csapat igényeitől, az időjárástól, széljárástól függően északnak vagy délnek vesszük az irányt. Az északi úti célok között szerepel Murter, Pasman és Vrgada szigetek, vagy délnek hajózva meglátogathatjuk Soltát, Bracot, a Kék Lagunát Drvenik szigeténél. 

 

Az útiránytól függetlenül a második, harmadik éjszakát horgonyon töltenénk, majd a negyedik estére tervezünk egy éttermezést Murter környékén vagy Trogir környékén. Az ötödik este szintén horgonyon egy öbölben, majd hatodik nap délelőtt indulunk vissza a kikötőbe. 

1659521_n.jpg

Hajó

A hajónk egy 46 lábas 5 kabinos gyönyörű Dufour 460 GL típusú vitorlás lesz.

 

Felszereltsége: dingi, 2-4 db SUP, autopilot, térképplotteres GPS, távcső, VHF rádió, tengeri térképek, bimini top, fürdőplatform, orrsugár kormány, cockpit zuhany, sprayhood. 

 

A hajón jól felszerelt konyha, szalon, 5 db 2 személyes kabin és 3 db vizes blokk található. A hajó legénysége maximum 12 fő!

Részvétel és jelentkezés

A túra teljes költsége: 680 euro/fő/turnus

A túra időpontja: 2023.07.06-10.

A hajó indulási és érkezési helye:

Sibenik, Horvátország, Marina Kremik

A teljes költség tartalmazza:

 • a hajó bérleti díját 

 • 5-6 nap vitorlázást

 • étkezést a hajón

 • 5 éjszaka szállást a hajón 2 fős kabinokban

 • kikötői díjakat

 • a hajó üzemanyag költségét

 • a kapitány díját

 • a hajó biztosítási díját

 • a hajó végtakarítási díját

 • idegenforgalmi adót

 • gumicsónakot

 • SUP-okat

 • ágyneműt

 • túravezetést,

 • közös jógát, supjógát


A fenti összeg nem tartalmazza:

 • az indulási kikötőbe való kiutazás és hazautazás költségeit, telekocsik szervezésében segítünk

 • a kikötőn belüli autók parkolási díját

 • az éttermi étkezéseket

 • alkalom és igény esetén felmerülő különböző helyi programok, helyszínek belépődíját

 • baleset, utas és poggyászbiztosítás költségeit (a biztosítások megkötése egyénileg történik)

 • kauciót, mely 200 euró/fő és az utazás végén visszajár

Ha szeretnél egy saját kabint, ahol egyedül vagy, akkor ezt 50% felár ellenében kérheted!

Jelentkezéskor fizetendő: 200 euró/fő

Árak
képek
bottom of page