top of page

SOUL & SAIL

Screenshot - 2022_06_01.jpg

Vitorlással az Adrián

 

2024 augusztus 17 - 20

még több kép

árbóckép_n.jpg

Kiknek ajánljuk?

Ha vágysz egy kis lazulásra, lebegésre, ringatózásra miközben nagyon is izgalmasan és aktívan telnek a napjaid, gyere velünk vitorlázni az Adriára!

A világ sokkal kiszámíthatatlanabb, mint korábban, és folyamatosan próbára teszi stressztűrő és alkalmazkodó képességünk. Ezért jó érzés bárhol a természettel újra összhangba kerülni, ahol minden a régi: a nap ugyanúgy felkel, a szél fúj, a tenger hullámzik, éjszaka szikráznak a csillagok! Itt kisimulnak az idegek és újra megbizonyosodhatunk róla, hogy a világ egy csodás, gyönyörű hely!

A túrát elsősorban olyan felnőtteknek, baráti társaságoknak ajánljuk, akik szeretnék megtapasztalni a tenger csodáját, erejét, a természet közelségét. A túrára teljesen kezdők is jöhetnek, és nem feltétlenül szükséges részt venni a hajó irányításában, utasként is élvezheted a végtelen tengert, a hajó ringatását, a természet közelségét.

Persze a pihenés mellett lehetőséged lesz kapitányként is kipróbálni magad. Gyakorolhatjátok a vitorlakezelést, motorkezelést, horgonyzást, kormányzást, útvonaltervezést.

A 4. nap végén a hajóról lelépve kicsit más lesz a világ! 

Útvonal

A túra Sibenikből indul, és a környező szigeteket bejárva a hat nap vitorlázás után ide is fogunk megérkezni.   

 

Első nap megérkezés és bepakolás után kihajózunk és az éjszakát egy közeli öbölben töltjük Zlarin, Kaprije vagy Zirje szigetek körül. Ezután a csapat igényeitől, az időjárástól, széljárástól függően északnak vagy délnek vesszük az irányt. Az északi úti célok között szerepel Murter, Pasman és Vrgada szigetek, vagy délnek hajózva meglátogathatjuk Soltát, Bracot, a Kék Lagunát Drvenik szigeténél. 

 

Az útiránytól függetlenül a második, harmadik éjszakát horgonyon töltenénk, majd a negyedik estére tervezünk egy éttermezést Murter vagy Trogir környékén. Az ötödik este szintén horgonyon egy öbölben, majd hatodik nap délelőtt indulunk vissza a kikötőbe. 

IMG_8873.JPG

Programok

Ezen a túrán a cél nem a minél több mérföld megtétele, hanem a hajón töltött idő, magunkhoz, egymáshoz és a természethez való kapcsolódás: megismerni új embereket, tájakat, helyzeteket, része lenni a természet erőinek, a szélnek, a hullámzásnak, éjszaka hullócsillagokat számolni, figyelni a Hold mozgását, a természet hangjait.

A tengeren lenni és hajózni egy teljesen más tudatállapot! Egyrészről kilépsz a saját komfortzónádból, másrészről érzed, hogy egy sokkal természetesebb, ősibb közeg vesz körül, mint bárhol máshol.

 

Az út során lehetőséged lesz az aktív pihenésre: vitorlázás, úszás, snorkerzés, SUP, jóga. A hat nap során igény szerint lesz szárazföldi és sup jóga is! Illetve kisebb naplementés felfedező utakra evezünk a közeli öblökbe. De ha valaki csak ringatózásra, lebegésre, lazulásra vágyik, annak sem lesz semmi akadálya.


Este a függőágyból csodálni a naplementét vagy evezni egyet a sima tengeren, majd a csillagos ég alatt a hullámokon ringatózva elaludni és reggel a madarak hangjára ébredni a napsütésben, majd egy gyors csobbanás reggeli előtt, semmihez sem fogható élmények!

Lesz nálunk jó néhány társas is, és a környezet nagyon klassz beszélgetéseket szokott inspirálni. 

Étkezés

A túra során teljes ellátást biztosítunk. Az indulás előtt közösen állítjuk össze a menüt, figyelembe véve az egyéni igényeket, ételallergiákat.

A helyi specialitások sem maradhatnak ki. Útközben megállunk halpiacon, ha van rá mód, halászoktól, kagylótenyésztőktől vásároljuk meg a tengeri herkentyűket.

A teljes ellátás reggelit, ebédet és vacsorát jelent, plusz napközben nasikat, illetve ásványzizet, limonádét. Mindig lesz friss gyümölcs is! A hajón nem lesz szakács, így az ételek együt készítjük el és a konyhai teendőket is közösen végezzük. 

A hajón jól felszerelt konyha található, gáztűzhely, sütő, hűtő egyéb konyhai eszközök, felszerelések.

És bármilyen meglepő a hajón még a mosogatás is tud élvezetes lenni!

 

220606-sailandsoul-113.jpg
1659521_main.jpg

Hajó

A hajónk egy 46 lábas 5 kabinos gyönyörű Dufour 460 GL típusú vitorlás lesz.

 

Felszereltsége: dingi, 2-4 db SUP, autopilot, térképplotteres GPS, távcső, VHF rádió, tengeri térképek, bimini top, fürdőplatform, orrsugár kormány, cockpit zuhany, sprayhood. 

 

A hajón jól felszerelt konyha, szalon, 5 db 2 személyes kabin és 3 db vizes blokk található. A hajó legénysége maximum 12 fő!

Részvétel és jelentkezés

A túra teljes költsége: 570 euro/fő/turnus

A túra időpontja: 2024.08.17.- 20.

A hajó indulási és érkezési helye:

Sibenik, Horvátország, Marina Zaton

A teljes költség tartalmazza:

 • a hajó bérleti díját 

 • étkezést a hajón

 • 3 éjszaka szállást a hajón 2 fős kabinokban

 • a hajó üzemanyag költségét

 • a kapitány díját

 • a hajó biztosítási díját

 • a hajó végtakarítási díját

 • idegenforgalmi adót

 • gumicsónakot

 • SUP-okat

 • ágyneműt

 • túravezetést,

 • közös jógát, supjógát


A fenti összeg nem tartalmazza:

 • az indulási kikötőbe való kiutazás és hazautazás költségeit, telekocsik szervezésében segítünk

 • a kikötőn belüli autók parkolási díját

 • az éttermi étkezéseket

 • baleset, utas és poggyászbiztosítás költségeit (a biztosítások megkötése egyénileg történik)

Ha szeretnél egy saját kabint, ahol egyedül vagy, akkor ezt 50% felár ellenében kérheted!

Jelentkezéskor fizetendő: 300 euró/fő

Árak
képek
bottom of page