top of page

INDIÁNTÁBOR

2021 augusztus 2 - 6

még több kép

DSCN4562k.JPG

Várjuk jelentkezésed!

Ha szeretsz indiánosdit játszani, csatlakozz sátortáborunkhoz a szentendrei Duna parton, ahol az indiánok szokásain, történeteiken keresztül kerülünk közelebb egy ősi kultúrához és a természethez. 

 

Énekeket, mítoszokat, meséket, sok érdekes indián játékot és szokást ismerhettek meg. A sok mozgás mellet kézműveskedni is fogunk: készíthettek magatoknak indián ékszereket, hajdíszt, fejdíszt, és használati tárgyakat. Lesz agyagozás és festés is!

A táborban részt vehetsz bejárós, napközis jelleggel és ottalvósként is! Elsősorban hat év feletti gyerekek jelentkezését várjuk!

Programok

Az első nap megalakulnak a törzsek, kiosztjuk a törzsi tisztségeket. Lesznek tüzesek, vizesek, sámánok, törzsfőnökök és nyomravezetők. Mindenki elkészítheti magának a fejdíszét, indián öltözetét és sámánbotját. Majd a beavatási szertartás után kezdődhet az igazi indiánosdi..

Az öt napsorán ezek mellett sokat fogunk fürdeni. A Dunában bójával elkerített területen pancsolhatnak a portyázás után megfáradt kisapacsok.

Egy nap egy nagyobb túrát is tervezünk a Vöröskőhöz. Ezt az időjárás függvényében tervezzük majd meg.

A táborban igyekszünk egyensúlyt teremteni az aktív, mozgalmas és a nyugodtabb elcsendesedős programok között.A sűrű kötött programok helyett igyekszünk szabad teret adni az önfeledt játéknak, alkotásnak!

Minden nap lesz indián mese és kézműveskedés is!

2008_július 157k.jpg
2008_július 139.jpg

Egyéb tudnivalók

A táborban részt vehetsz bejárósként és ottalvósként is. 

Bejárós, napközis jelleggel reggel 8-9 óra között várunk a táborban és délután 4 és 5 óra között fejezzük be a napközis programokat.

Ottalvós táborozóknak a tábor hétfőn reggel 9 órától pénteken délután 5 óráig tart.

Mit hozz magaddal?

 

Bejárósként legyen nálad a TAJ kártya másolata, kisméretű hátizsák, papucs, törülköző, fürdőruha, váltó póló, rövidnadrág, melegítő, edzőcipő, fehér sapka, esőkabát, szúnyogriasztó, magas faktorszámú napozókrém, pohár, kulacs, rendszeresen szedett gyógyszer, kézfertőtlenítő zselé vagy kendő és maszk! Ezeket nem kell minden nap hazavinned, ott tudod hagyni a táborban.

 

Az ottalvósaknak ezen kívül sátor, hálózsák, matrac, polifoam, elemlámpa elemekkel, tisztálkodó felszerelés, papírzsebkendő.

 

Sátrakat korlátozott számban tudunk biztosítani! Előre jelezzétek, ha szükségetek van rá!

Indián tízparancsolat

1. Gondoskodj a Földről, és tiszteld minden lakóját!
2. Maradj hű a Nagy Szellemhez!
3. Mutass tiszteletet embertársaid iránt!
4. Dolgozz az egész emberiségért!
5. Segíts és szeress, ahol szükséges!
6. Tedd azt, amit jónak gondolsz!
7. Gondoskodj tested és lelked jólétéről!
8. Erőd egy részét fordítsd a világ jobbítására!
9. Légy mindig igazságos és tisztességes! 

10. Vállald tetteid következményét!

DSCN4566.JPG
IMG_6007[1].JPG

A helyszín

A tábor helyszíne a Góliát Vízitelep, Szentendre.

A vízitelep közvetlenül a Duna parton helyezkedik el, kerítéssel körbezárt terület. Sátorozásra a fák árnyékában lesz lehetőségünk. A csónakházban vannak közösségi terek, ahol rossz idő esetén napközben tudunk lenni, illetve korlátozott létszámban ott is tudunk aludni. A csónakházban található még ezeken kívül konyha és két vizes blokk, egy a fiúknak és egy a  lányoknak. 

A vízitelephez hatalmas árnyas kert tartozik, röplabdapályával, focipályával, sütögetővel.

képek
Ilyen volt korábban...
DSCN4588.JPG

Indiántáborok

Szentendre 2008 - 2012

Az indián történetek hősei elevenedtek meg a táborokban. Minden kellék biztosítva volt, csak a fantázia szabhatott határt a megélt szerepeknek. Erdőn, mezőn egész héten kis apacsok rohangásztak, rejtőzködtek, portyáztak. 

Részvétel és jelentkezés

Ajánlott támogatás gyerekenként:

35 000 Ft/5 nap bejárósként

45 000 Ft/5 nap ottalvósként

Az ide táborban szeretnénk, ha olyan gyerekek is részt tudnának venni, akiknek ez anyagi támogatás nélkül nem lehetséges. Amennyiben lehetőséged van rá, plusz adománnyal segíts nekünk, hogy minél több nehéz helyzetben lévő gyerek csatlakozhasson hozzánk.

Az adományokkal elsősorban a többgyermekes családokat és a gyereküket egyedül nevelő szülőket szeretnénk támogatni.

A program a Varázsdomb Alapítvány támogatásával és szervezésében jött létre.

bottom of page